He

בפוסט שפורסם לאחרונה, טוענת פורסטר (https://www.forrester.com/blogs/the-genai-imperative/ – George Colony, CEO ספט 7, 2023) כי הבינה המלאכותית הגנרטיבית מייצגת ממש תנועה סייסמית עבור עסקים והחברה עצמה.

כאמור, בינה מלאכותית גנרטיבית מתייחסת למערכות כמו DALL-E ו-GPT-3/4 וכו', אשר יכולות לייצר תוכן חדש כמו תמונות, טקסט, וידאו ועוד, מתוך קלט (טקסטואלי ואף תמונה) פשוט.

להלן 5 נקודות מפתח שעולות מהפוסט והצעה לניתוח של ההשפעות החברתיות הפוטנציאליות:

בינה מלאכותית גנרטיבית מפחיתה חסמים ליצירת תוכן איכותי מותאם אישית.

עם מערכות כמו DALL-E 2, כל אחד יכול כעת לייצר חזות ואומנות מקצועית לפי דרישה על ידי תיאור מה שהם רוצים. זה מדמוקרטיזציה של יצירתיות ותוכן.

מודלים חדשים של בינה מלאכותית גנרטיבית מגיעים בקצב מהיר.

2022 ראתה פיצוץ במערכות חדשות לטקסט, תמונות, וידאו ועוד. חברות כמו Anthropic, Stability AI ו-Google משיקות מודלים מתקדמים יותר בקצב מסחרר.

ייתכן שבינה מלאכותית גנרטיבית תאפשר אוטומציה של חלק מהמשרות ביצירת תוכן.

ככל שהטכנולוגיה משתפרת, היא עשויה להחליף משימות יצירת תוכן חוזרות ונוסחתיות כמו עיצוב גרפי בסיסי, כתיבת מאמרי חדשות פשוטים וכד'. זה עלול לערער מקצועות יצירתיים מסוימים.

אבל… הטכנולוגיה גם יוצרת תפקידים אנושיים חדשים!

בני אדם עדיין נחוצים לספק הכוונה יצירתית, הנדסת קלט, איסוף תוכן, ולהבטיח שימוש אחראי בבינה מלאכותית. תפקידים חדשים עשויים לצוץ באימון והכוונה של הבינה המלאכותית באופן יצירתי.

מותגים יכולים להפיק תועלת מפרסונליזציה של ממשקי לקוחות.

בינה מלאכותית גנרטיבית מאפשרת התאמה אישית אינסופית אחד-לאחד. חברת תיירות יכולה לייצר אוטומטית חוברת דיגיטלית מותאמת אישית לאינטרסים הייחודיים של כל לקוח.

בעוד שמדובר בטכנולוגיה מרתקת, בינה מלאכותית גנרטיבית מעוררת חששות חברתיים מסוימים.

שני נושאים בולטים:

ראשית, הפוטנציאל לשימוש לרעה הקשור לדיסאינפורמציה, הפרת זכויות יוצרים ותוכן פוגעני. נחוצים אמצעי הגנה כדי למנוע ניצול לרעה. שנית, בינה מלאכותית גנרטיבית עלולה לערער תעשיות יצירתיות, ואוטומציה עשויה להוביל לאובדן משרות בתחומים מסוימים. תכניות מעבר (כולל הכשרות שונות לאימוץ טכנולוגיה חדשה לשיפור היעילות בתפקידים קיימים) לעובדים שהושפעו- יכולות לסייע בהתמודדות עם כך.

ההשפעות של בינה מלאכותית גנרטיבית יותוו לפי האופן שבו היא תופעל. גישה זהירה ואחראית המתמקדת בהרחבת היצירתיות האנושית יכולה להוביל לתוצאות חיוביות. אך פריסה בלתי מבוקרת עלולה לגרור השלכות שליליות. דיאלוג בונה בין מפתחים, מחוקקים והציבור הוא קריטי.

הדרך קדימה כנראה נמצאת בין שתי נקודות קיצון- אי אכיפת איסור מוחלט על הטכנולוגיה וגם מניעת התקדמות מהירה מידי או פזיזה ללא רסן. עם גישה מחושבת, בינה מלאכותית גנרטיבית יכולה לפתוח עידן של יצירתיות, פרודוקטיביות והתאמה אישית מיטבית לעסקים ולחברה. נזכור שעלינו להבטיח שהיא לא תקריב בטיחות, איכות ואתיקה למען מהירות.

אם תנוצל באחריות, גל חדש זה של בינה מלאכותית יאפשר לדמיון, אמפתיה והניצוץ האנושי הייחודי ליצירתיות לזהור אף יותר!

 

בואו נהפוך את הנתונים
שלכם לתובנות מעצימות

השאירו פרטים ונהיה איתכם בקשר: